Konsultacje produkcyjne dla serowarów zagrodowych – oferuję swoje 15 letnie doświadczenie w pracy serowarskiej. Działam jako konsultant na terenie całej Polski rozwiązując różne problemy technologiczne serowni – wprowadzanie nowych receptur, reagowanie na występowanie błędów serowarskich czy modyfikacje warunków lokalowych.
Juror kulinarny – jestem do dyspozycji jako juror konkursów kulinarnych organizowanych przez stowarzyszenia, Ośrodki Doradztwa Rolniczego czy samorządy. Dotychczas sędziowałem w konkursach serowarskich, najlepszych ciast czy nalewek.
Specyfikacje produktów zgłaszanych do certyfikacji – w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi jako produkty regionalne. Przyjmuję zlecenia na opracowania specyfikacji wyrobów serowarskich na potrzeby konkursowe czy procesu certyfikacji produktów regionalnych zgłaszanych w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Warunki zlecenia każdorazowo obejmują inny zakres pracy, ceny ustalane są indywidualnie.